Sangria

Sangria

Sangria nimi tulee veri -sanasta (sangre), koska juoman pääneste punaviini tekee juomasta punaisen. Sangriaa on juotu jo 2000 -vuotta sitten roomalaisten aikoihin. Vuonna 2014 EU määräsi, että vain Espanjassa ja Portugalissa tehtyjä sangriakriteerit täyttäviä juomia voidaan kutsua sangrioiksi.

Sangria on yksi suosituimmista kesäisistä juomasekoituksista ja sitä tarjoillaan nykyään Espanjalaisten katubaarien lisäksi myös yhä useampien suomalaisten illanistujaisissa ja piknikeillä. Sangrialla tarkoitetaan yleisesti boolin kaltaisia juomasekoituksia, jotka koostuvat pääasiassa viinistä ja muut ainesosat ovat mukana lähinnä mausteena.

Perinteinen Sangria tehdään yleensä punaviinistä, hedelmistä, sokerista ja brandysta. Tästä on kuitenkin useita eri variaatioita, kuten valkoviinistä tehtävä valkoinen sangria tai Cavasta tehtävä kuohuviinisangria. Resepteissä käytetään hedelminä yleensä sitruunaa, limeä, appelsiinia tai omenaa raikastamaan varsinkin punaviinistä tehtävää sangriaa. Myös muita hedelmiä käytetään, kuten persikoita tai greippiä ja jopa marjoja kuten mustikoita ja mansikoita.

Carolina Sangria on perinteinen 100% tempranillo-rypäleestä tehty juoma.

Juoma on tehty Charmat-metodilla (punainen frizzante viinipohjana)

Tuoksussa miellyttävät punaisten marjojen appelsiinin ja kanelin aromit sekä raikas ja hedelmäinen maku.

Kevyesti kupliva.

0,75 l pullokoko ja 5,5 % alkoholipitoisuus.

  • Pullo EAN 8437006528047

Tinto De Verano eli kesäviini

Tuoksussa miellyttävät punaisten marjojen ja sitruunan aromit.

Juoma on tehty Charmat-metodilla (punainen frizzante viinipohjana)

Kevyesti kupliva.

0,75 l pullokoko ja 5,5 % alkoholipitoisuus.

  • Pullo EAN 8437011402912